Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Φασόλια πιάζ, η πιο νόστιμη σαλάτα. Μπορεί να φαγωθεί και εκτός νηστείας συνοδευτικά για ένα ουζάκι. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- Μισό πακέτο φασόλια, μέτρια
- 10 κρεμμυδάκια, φρέσκα
- 3 κ.σ. μαύρες ελιές, σε φετούλες
- 2 ρεπανάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. πιπέρι
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ξύδι
- Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βράζουμε τα φασόλια στη χύτρα για 30 λεπτά (να μαλακώσουν καλά) ή στην κατσαρόλα για 50 λεπτά.
Στη συνέχεια, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα φασόλια αφού τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Έπειτα, σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με το ξύδι και το ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας.
Τέλος, διακοσμούμε με φετούλες μαϊντανό και ρεπανάκια και σερβίρουμε.
Η σαλάτα με φασόλια πιάζ είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για επιπλέον γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε 2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα.
Άλλες συνταγές
- Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα
- Δροσερή σαλάτα με φασολάκια, με λίγα υλικά!
- Σαλάτα με παντζάρια
- Πράσινη σαλάτα, πλούσια σε γεύση και υγιεινή!