Φατούς (ΛΙΒΑΝΟΣ)

Από ALEXANDRA, 4 Αύγουστος, 2009
Μερίδες

Η κλασική συνταγή για λιβανέζικη σαλάτα Φατούς.

Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά τετραγωνάκια.

Τον δυόσμο, τον βασιλικό και τον μαϊντανό τα ψιλοκόβουμε καλά.

Προσπαθούμε να χωρίσουμε τις πίτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να κοκκινίσουν και από τις δύο μεριές.

Αφού έχουμε βάλει όλα τα υλικά μέσα σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό από τα λεμόνια και το λάδι.

Πριν τη σερβίρουμε, σπάμε με τα χέρια μας την πίττα και τη ρίχνουμε μέσα.

Αν θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή αντί για την πίττα βάζουμε το πλιγούρι και αφήνουμε τη σαλάτα 3 περίπου ώρες στο ψυγείο για να φουσκώσει το πλιγούρι και έχουμε μια σαλάτα ΦΑΤΟΥΣ.
 
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (21 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

ALEXANDRA

πριν από 11 έτη 11 μήνες

Την συνταγή την έχω από την νονά μου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βυρητό. Τώρα το ότι είναι διαφορετική απο αυτή που ξέρετε δεν λέει κάτι, γιατί αν ρωτήσουμε 10 διαφορετικά άτομα από διαφορετικά χωρία στην Ελλάδα πως φτίαχνονται οι φακές ο καθένας θα μας πει άλλα.Για αυτό υπάρχουν και τα βιβλία συνταγών και τα site γιατί αν ήταν όλες οι συνταγές ίδιες δεν υπάρχει λόγως να υπάρχουν όλα αυτά..

eleni

πριν από 12 έτη 10 μήνες

καταρχήν ευχαριστούμε για την παρατήρηση, αν και η χρήστρια alexandra δεν έχει απαντήσει ακόμα, μάλλον δεν το έχει δει. Γενικά, η συνταγή για κάποιο φαγητό μπορεί να έχει αρκετές παραλλαγές... σε συτήν την περίπτωση δεν πιστεύω οτι υπάρχει σωστή και λάθος συνταγή. ο τρόπος που φτιάχνει κάποιος μία συνταγή εξαρτάται απο τις προτιμήσεις του. Παρ'όλα αυτά στο supersyntages είναι δεκτές όλες οι παραλλαγές κάποιου φαγητού.

GiNa.I.

πριν από 13 έτη 1 μήνας

Λυπάμαι πολύ αλλά ΚΑΝΕΝΑ από τα πιο κάτω υλικά ΔΕΝ μπαίνουν στο ταμπουλε. Η καταγωγή μου είναι κατα το ήμισυ από τον Λίβανο άρα γνωρίζω την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ συνταγή και πιστέψτε με δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτή. 2 πράσινες πιπερίες 3 μεγάλα αγγούρια 6-7 κεφάλια ραπανάκια ένα ματσάκι δύοσμο λίγο βασιλικό ένα κρεμμύδι ξερό 5-6 κρεμμύδια χλωρά 3-4 λεμόνια 2 αραβικές πίττες πιπέρι

Οι νέες συνταγές μας