Φιλετάκια μοσχαριού αλά ρομάνα, σκέτη νοστιμιά!

Υλικά συνταγής

Μένουμε σπίτι και για άλλη μια μέρα και φτιάχνουμε φιλετάκια μοσχαριού αλά ρομάνα. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πιάτο με βασικό υλικό το μοσχάρι. Φιλεταρισμένες φέτες μοσχαριού με μπαχαρικά και πολλά ακόμη υλικά που δένουν μεταξύ τους και προκαλούν γευστικό πειρασμό σε κάθε λάτρη της καλής και ποιοτικής κουζίνας. Μια συνταγή για να την μοιραστείτε με την οικογένεια σας, σε αυτές τις δύσκολες μέρες!

Υλικά Συνταγής

  • 12 λεπτές φέτες από μοσχάρι
  • 6 λεπτές φέτες ζαμπόν (της επιλογής σας)
  • 12 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • λευκό κρασί ξηρό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Πασπαλίζουμε τις φέτες μοσχαριού με αλάτι και πιπέρι, έπειτα τοποθετούμε πάνω σε κάθε μια φέτα, μίση φετούλα ζαμπόν και ένα φυλλαράκι φασκόμηλο.

Στην συνέχεια ενώνουμε τα υλικά με μια οδοντογλυφίδα και ακολουθούμε τα εξής βήματα:

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σ΄ενα φαρδύ τηγάνι.

Σοτάρουμε τις φέτες μοσχαριού κι από τις δυο πλευρές, γρήγορα και σε δυνατή φωτιά.

Τοποθετούμε σε μια ζεστή και ανθεκτική πιατέλα τις φέτες μας.

Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως και το αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.

Περιχύνουμε το μείγμα του τηγανιού στην πιατέλα με τα φιλετάκια και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Και αυτό ήταν, μπορούμε να απολαύσουμε το εξαίρετο αυτό γεύμα μαζί με τις οικογένειες μας.

Καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλές για τα φιλετάκια

  • Προσοχή στο σοτάρισμα! Δεν αφήνουμε πολύ στην φωτιά τη πλευρά με το ζαμπόν για να μην καεί.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα φιλετάκια μας με τραγανές και πεντανόστιμες πατάτες Βομβάης.

 

Άλλες συνταγές με κρέας

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: