Πιπεριές γεμιστές, η συνταγή από την Ουγγαρία

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή ιδανική για όλες τις περιστάσεις. Γεμιστές πιπεριές, η συνταγή από την Ουγγαρία. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Είναι σίγουρο ότι δεν θα θέλετε κυρίως πιάτο!

Υλικά συνταγής

  • 8 μεσαίες πιπεριές, μακρόστενες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ρύζι
  • 600 γρ. χοιρινός κιμάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 λίτ. ντοματοχυμός
  • Μερικά φύλλα σέλερι
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1-2 κ.κ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά αδειάζουμε τις πιπεριές.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το ρύζι και λίγο αλάτι και τα σκεπάζουμε με νερό.

Όταν μαγειρευτεί το ρύζι τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χοιρινό κιμά στο ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα (όχι μέχρι επάνω γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο).

Βράζουμε τον ντοματοχυμό και την περιχύνουμε επάνω από τις πιπεριές.

Κατόπιν προσθέτουμε το σέλερι και το υπόλοιπο κρεμμύδι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.

Απομακρύνουμε τις πιπεριές από τη σάλτσα.

Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σε λειωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Το χρησιμοποιούμε για να πήξει η σάλτσα ντομάτας και μετά ρίχνουμε και τη ζάχαρη.

Στο τέλος βάζουμε πάλι προσεκτικά τις γεμιστές πιπεριές στη σάλτσα και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.

Οι γεμιστές πιπεριές είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε τις πιπεριές με βραστές πατάτες.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γεμιστές πιπεριές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας