Γιορτινό πιλάφι με μπασμάτι, ρόδια και φιστίκια Αιγίνης, σκέτη νοστιμιά

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα σας φανεί χρήσιμη σε γιορτές και τραπεζώματα. Γιορτινό πιλάφι με μπασμάτι, ρόδια και φιστίκια Αιγίνης! Ιδανικό συνοδευτικό για οποιοδήποτε πιάτο, θα νοστιμίσει το τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. ρύζι Μπασμάτι
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κ.σ. ζωμό μεσογειακό, σε κόκκους
  • Μισό φλ. βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • Μισό φλ. σταφίδες
  • Μισά δαμάσκηνα ξερά, ψιλοκομμένα
  • Μισό φλ. βούτυρο, φρέσκο
  • Μισή κ.γλ. κάρδαμο, τριμμένο
  • Μισή κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • Μισό φλ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
  • 1 φλ. ρόδι, καθαρισμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε το ρύζι για να φύγει το άμυλο και το σουρώνουμε.

Βράζουμε νερό με το ζωμό, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε όλα τα ξερά φρούτα μαζί.

Έπειτα, λιώνουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το βούτυρο, το κάρδαμο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Απλώνουμε μια στρώση ρύζι, μια φρούτα ξερά και ξανά μια στρώση ρύζι.

Με την ανάποδη της κουτάλας κάνουμε 4 με 5 τρύπες στο ρύζι, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς προσθήκη υγρών για 35 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την κατσαρόλα, μέχρι να κάνει κρούστα στον πάτο.

Έπειτα, βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και ροδίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης για 2 με 3 λεπτά περίπου.

Τέλος, απλώνουμε το ρύζι σε μία πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τα φιστίκια και τα ρόδια.

Το πιλάφι μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να έχουμε σπυρωτό πιλάφι, το πλένουμε καλά μέχρι να φύγει το άμυλο του.

Άλλες συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: