Γλώσσες ρολά με σπαράγγια και σάλτσα λεμονιού, του ονείρου!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/01/2023

Η συνταγή για ένα εκλεκτό πρώτο πιάτο. Γλώσσες ρολά με σπαράγγια και σάλτσα λεμονιού, του ονείρου! Ιδανικό φαγητό για όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε τες πάση θυσία.

Υλικά συνταγής

  • 12 φιλέτα γλώσσας (από 3 γλώσσες, 500 γρ. έκαστη)
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 60 γρ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 24 φρέσκα σπαράγγια, ζεματισμένα και στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι με βαρύ πάτο και σοτάρουμε τα σπαράγγια.

Τα στραγγίζουμε βγάζοντάς τα με τρυπητή πλατιά σπάτουλα και τα ακουμπάμε σε πιατέλα.

Στη συνέχεια απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τα φιλέτα της γλώσσας ένα, ένα και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και άνηθο.

Βάζουμε επάνω στην πλατιά πλευρά κάθε φιλέτου 2 σπαράγγια και τα τυλίγουμε σε ρολά.

Έπειτα τα αραδιάζουμε σε πυράντοχο σκεύος και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βάζουμε το βούτυρο που έμεινε από τα σπαράγγια μαζί με το κρασί και το χυμό λεμονιού σε βαζάκι με καλό κλείσιμο και τα χτυπάμε να ενωθούν.

Περιχύνουμε με το μείγμα τα ρολά και τα ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών Κελσίου, για 30 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε τα ρολά σε πιατέλα σερβιρίσματος και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα.

Κατόπιν ρίχνουμε κι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος.

Ζεσταίνουμε τη σάλτσα ως το σημείο βρασμού και περιχύνουμε τα ρολά του ψαριού.

Τέλος γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να μη στεγνώσουν τα ψάρια, τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο όσο ψήνονται στο φούρνο και δεν τα παραψήνουμε.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας