Γλυκό με μαρμελάδα βατόμουρο, η συνταγή από τη Δανία!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Μια συνταγή, σκέτη απόλαυση! Δοκιμάστε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό, με άρωμα Δανίας. Η μαρμελάδα βατόμουρο του δίνει ξεχωριστή γεύση. Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας.

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
  • 70 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη
  • 1 φακελ. μαγιά, χημική
  • 1 βανίλια
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, δουλεύουμε τους κρόκους των αυγών με μια μικρή ποσότητα ζάχαρης και τη βανίλια, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει.

Προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο, το αλεύρι και τέλος τη μαγιά.

Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει και τη βουτυρώνουμε.

Βάζουμε τη ζύμη στο κέντρο και την ανοίγουμε με τα χέρια ώσπου να καλύψει όχι μόνο το εσωτερικό και τα τοιχώματα της φόρμας, αλλά να ξεπεράσει την περιφέρεια κατά 3 εκατοστά.

Έπειτα, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε με προσοχή την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα σε σκόνη.

Ρίχνουμε τη μαρμελάδα από βατόμουρα στο κέντρο της φόρμας και τη στρώνουμε με μια σπάτουλα.

Κατόπιν, καλύπτουμε τη μαρμελάδα με τη μαρέγκα των αυγών και τα αμύγδαλα.

Γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία για 50 λεπτά.

Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας