Γλυκό του κουταλιού κυδώνι, παραδοσιακό και πεντανόστιμο!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 12/06/2024

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία ενός γλυκού του κουταλιού; Γεμάτα με τα αρώματα του καλοκαιριού και τη ζεστασιά του ήλιου, τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης και γεύσης. Η συγκεκριμένη συνταγή αφορά το αγαπημένο σε όλους μας κυδώνι. Φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη από αγνά υλικά, το γλυκό του κουταλιού κυδώνι αγγίζει τον ουρανίσκο με την ξεχωριστή του γεύση και υφή. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κυδώνι, καθαρισμένο και κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 ποτ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρώντας την καρδιά και τα κουκούτσια.

Στη συνέχεια κόβουμε σε μπαστουνάκια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα, έως ότου να δέσει το σιρόπι.

Τέλος προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, το λεμόνι και τα αμύγδαλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Το κυδώνι γλυκό του κουταλιού είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Για ένα τέλειο γλυκό κυδώνι, η επιλογή των φρούτων είναι καθοριστική! Αποφύγετε τα πολύ ώριμα κυδώνια, τα οποία μπορεί να λιώσουν και να θυμίζουν μαρμελάδα. Από την άλλη, τα άγουρα κυδώνια δε δίνουν την επιθυμητή γεύση και υφή. Επιλέξτε κυδώνια με χρυσαφένιο χρώμα που είναι σφιχτά στην αφή.
  • Αντί για αρμπαρόριζα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βανίλια.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γλυκά του κουταλιού

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας