Γλυκόξινο χοιρινό φιλέτο με ανανά, η απόλυτη νοστιμιά!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 03/02/2023

Μια συνταγή ιδανική για κάθε περίσταση. Γλυκόξινο χοιρινό φιλέτο με ανανά, η απόλυτη νοστιμιά! Το κατάλληλο γεύμα για δείπνο.  Δοκιμάστε το πάση θυσία!

Υλικά συνταγής

  • Ψαρονέφρι, κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κροκάδι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σέρρυ
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 κ.σ. τζίντζερ
  • 5 ροδέλες ανανά κονσέρβα
  • 50 γρ. ξύδι
  • 3 κ.σ. σουσαμέλαιο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κύβο κότας
  • Νερό
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ανακατεύουμε σ' ένα μπολ το κροκάδι του αυγού, τις 3 κουταλιές ζάχαρη, το σέρρυ και τη σόγια σος.

Περιχύνουμε μ' αυτό το μείγμα τα φιλέτα και τ' αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, να μαριναριστούν.

Αφού μαριναριστούν τα βάζουμε στο κορν φλαουρ και τα τηγανίζουμε σ' ένα τηγάνι wok.

Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, το κομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σέλερι και τα σοτάρουμε.

Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό κότας, το ξύδι, το ζωμό του ανανά, την κέτσαπ, τη μαρινάτα από το κρέας και το κορν φλάουρ (αφού πρώτα το διαλύσουμε σε νερό).

Τέλος μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τον ανανά και το κρέας.

Το φιλέτο με ανανά είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το φιλέτο με πιλάφι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας