Χοιρινό με πατάτες της Αλέκας

Από ALEXANDRA, 28 Αύγουστος, 2009
Μερίδες

Αυτή εδώ είναι η συνταγή για χοιρινό με πατάτες στο φούρνο που χρησιμοποιώ στο σπίτι και γλείφουν όλα τα δάχτυλα τους.

Πλένουμε το χοιρινό μας, και το απλώνουμε σε ένα ταψάκι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, και τις βάζουμε μαζί με το χοιρινό στο ταψί.

Στίβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε το χυμό τους μέσα στο ταψί μας. Ρίχνουμε επίσης αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το τριμμένο σκόρδο (κυρίως στο χοιρινό) και τον κύβο λαχανικών, καθώς και λίγη ρίγανη (μόνο στις πατάτες).

Τώρα, βάζουμε τα κομματάκια του τυριού πάνω στο χοιρινό και προσθέτουμε λίγο νεράκι (όσο θέλει ο καθένας, προτείνω μισό ποτήρι).

Σκεπάζουμε το ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για μία ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας, "γυρίζοντας" το που και που. Έπειτα, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλη μισή ώρα.

Το χοιρινό με πατάτες στο φούρνο είναι έτοιμο... Καλή μας όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (18 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας