Χωριάτικη τυρόπιτα, εύκολη και απολαυστική!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 14/06/2024

Η χωριάτικη τυρόπιτα, φτιαγμένη με αγνά υλικά και μεράκι, αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο που αγγίζει τις καρδιές και τους ουρανίσκους όλων. Η χρυσαφένια κρούστα της κρύβει μια ζεστή γέμιση από τυριά, αρώματα και νοσταλγικές μνήμες, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που θυμίζει σπιτικό φαγητό και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Ταιριάζει ιδανικά για κάθε περίσταση, από ένα ελαφρύ πρωινό μέχρι ένα πλούσιο δείπνο ή ένα νόστιμο σνακ.

Υλικά συνταγής

  • 750 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 + μισό ποτ. χλιαρό νερό (περίπου)

Για τη γέμιση

  • 500ml νερό
  • 3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 400 γρ. φέτα
  • 500 γρ. ανθότυρο, φρέσκο
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. φυτικό μαγειρικό λίπος για τα φύλλα

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό + μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Χωρίζουμε σε δυο μέρη.

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο.

Το τυλίγουμε ρολό και το διπλώνουμε στα 3.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο.

Στη συνέχεια βράζουμε το νερό, το κορν φλάουρ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν.

Ρίχνουμε τα τυριά, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Κατόπιν ανοίγουμε το 1 φύλλο και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο μεγάλο ταψί.

Αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το 2ο φύλλο.

Στρίβουμε τις άκρες και χαράζουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια.

Έπειτα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό με λάδι και νερό.

Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.

Τέλος ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Η χωριάτικη τυρόπιτα είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρεται ζεστή, η σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για τυρόπιτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας