Υλικά Συνταγής
Σας αρέσει το χταπόδι; Ψάχνετε για μια εύκολη και σίγουρη συνταγή για να το ψήσετε; Τότε η συνταγή για χταπόδι στο αλουμινόχαρτο είναι ιδανική για εσάς! Με αυτή τη μέθοδο, το χταπόδι ψήνεται στους δικούς του ζωμούς, μένοντας ζουμερό και γευστικό, χωρίς να χρειάζεται πολύπλοκες προετοιμασίες ή ώρες μαγειρέματος. Επιπλέον, η χρήση αλουμινόχαρτου διατηρεί τα υγρά και τα αρώματα, χαρίζοντας στο χταπόδι μια απαράμιλλη νοστιμιά. Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, είτε απλά να απολαύσετε ένα υγιεινό και γευστικό οικογενειακό γεύμα, η συνταγή για χταπόδι στο αλουμινόχαρτο είναι η τέλεια επιλογή!
Υλικά συνταγής
- 1 χταπόδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 φλ.κ. ελαιόλαδο
- 1 φλ.κ. ξύδι
- 1 ολόκληρη πιπεριά
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε το χταπόδι, πλένουμε, στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ρίγανη και το λαδόξυδο και αλείφουμε καλά.
Βάζουμε 2 φύλλα αλουμινόχαρτο σταυρωτά και από πάνω το χταπόδι.
Κατόπιν προσθέτουμε την πιπεριά, τη δάφνη, το σκόρδο και όσα υγρά έχει το μπολ.
Τέλος, κλείνουμε το αλουμινόχαρτο (αφήνοντας περιθώριο γιατί με το ψήσιμο φουσκώνει) και ψήνουμε σε ταψάκι στους 180 βαθμούς Κελσίου για μιάμιση ώρα.
Το ψητό χταπόδι στην λαδόκολλα είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για να κόψουμε πιο εύκολα το χταπόδι και να μην γλιστράει το αφήνουμε 30 λεπτά στην κατάψυξη.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για χταπόδι
- Χταπόδι κρασάτο κατσαρόλας
- Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
- Χταπόδι με σπανάκι, πανεύκολο!
- Χταπόδι με πιπεριές, ανεπανάληπτος μεζές!
- Χταπόδι βραστό
- Χταπόδι ξυδάτο