Η καλύτερη κολοκυθόπιτα που έχετε φάει!

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που σίγουρα θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Η πιο νόστιμη κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας. Το κατάλληλο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε αυτή την μοναδική πίτα και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση

  • 1 μισή κιλό κολοκύθια, τριμμένα
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 3 κ.σ. αλεύρι μαλακό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ποτ. γάλα, χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά

Για την κρούστα

  • 1  φλ. γάλα
  • 4 κ.σ. παξιμάδι, τριμμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι, σκληρό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα βούτυρο γάλακτος

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι, σκληρό
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα ξύνουμε στον τρίφτη και τα βράζουμε σε λίγο νερό για 10 λεπτά.

Τα αφήνουμε για 2 ώρες να στραγγίσουν,

Στην συνέχεια, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα, καίμε το ελαιόλαδο.

Μόλις κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε σιγά – σιγά το χλιαρό γάλα, έως ότου γίνει μια κρέμα ούτε πηχτή, ούτε αραιή και μετά προσθέτουμε το αλάτι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη μυζήθρα, το δυόσμο, τα κολοκύθια και πάλι ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα, ετοιμάζουμε το φύλλο.

Σε λεκανίτσα εμαγιέ, βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και βάζουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Ζυμώνοντας, προσθέτουμε σιγά – σιγά νερό έως ότου γίνει μια ζύμη (όχι πολύ σφιχτή).

Μετά, ανοίγουμε το φύλλο με το ξυλίκι και αφού λαδώσουμε ελαφρά το ταψί και τα πλαϊνά του.

Τοποθετούμε τη γέμιση στο φύλλο και από πάνω βάζουμε τη κρούστα, την οποία ετοιμάζουμε ως εξής:

Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε τα αυγά.

Προσθέτουμε το παξιμάδι, το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Κατόπιν, χτυπάμε όλο το μείγμα έως ότου γίνει ομοιόμορφο και το ρίχνουμε στο ταψί.

Σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Προς το τέλος, τοποθετούμε λαδόκολλα επάνω από το ταψί.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τυρί θέλουμε στην πίτα μας πέρα από μυζήθρα (ανθότυρο, κεφαλογραβιέρα κλπ.).

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κολοκυθόπιτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής