Υλικά Συνταγής
Μια εξαιρετική συνταγή που θα λατρέψετε. Η καλύτερη ομελέτα με ζαμπόν και λαχανικά, που υπόσχεται μοναδική γεύση και αρώματα. Νόστιμη και θρεπτική. Απολαύστε την κάθε ώρα της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 750 γρ. ρίζες από διάφορα λαχανικά (π.χ. πατάτες, καρότα, ρέβες, σελινόριζα)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. μανιτάρια
- 30 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 αυγά
- 60 γρ. γάλα
- 4 φέτες ζαμπόν
- 10 γρ. βούτυρο, για το ταψί
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες ή κύβους.
Τα ρίχνουμε σε λίγο αλατόνερο να βράσουν για 5 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε, σε τρυπητό.
Στη συνέχεια, ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε καυτό βούτυρο και προσθέτουμε τα κομμένα σε φέτες μανιτάρια, να μαραθούν και αυτά για 5 λεπτά.
Έπειτα, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά.
Τα σκεπάζουμε, με τα μανιτάρια.
Κατόπιν, χτυπάμε τα αυγά με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα τα λαχανικά.
Τέλος, βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, να ψηθεί η ομελέτα για 25 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να πήξουν τελείως τα αυγά.
Η ομελέτα με ζαμπόν και λαχανικά είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε την ομελέτα σκεπασμένη με φέτες ζαμπόν.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για ομελέτες
- Ομελέτα στο φούρνο με λαχανικά
- Χορταστική ομελέτα με λαχανικά και ελιές
- Εύκολη ομελέτα με πράσινη πιπεριά και τριμμένο τυρί
- Γευστική τετραώροφη ομελέτα