Η καλύτερη ομελέτα με ζαμπόν και λαχανικά

Υλικά συνταγής

Μια εξαιρετική συνταγή που θα λατρέψετε. Η καλύτερη ομελέτα με ζαμπόν και λαχανικά, που υπόσχεται μοναδική γεύση και αρώματα. Νόστιμη και θρεπτική. Απολαύστε την κάθε ώρα της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 750 γρ. ρίζες από διάφορα λαχανικά (π.χ. πατάτες, καρότα, ρέβες, σελινόριζα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 60 γρ. γάλα
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 10 γρ. βούτυρο, για το ταψί

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες ή κύβους.

Τα ρίχνουμε σε λίγο αλατόνερο να βράσουν για 5 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε, σε τρυπητό.

Στη συνέχεια, ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε καυτό βούτυρο και προσθέτουμε τα κομμέ­να σε φέτες μανιτάρια, να μαραθούν και αυτά για 5 λεπτά.

Έπειτα, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά.

Τα σκεπάζουμε, με τα μανιτάρια.

Κατόπιν, χτυπάμε τα αυγά με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα τα λαχα­νικά.

Τέλος, βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, να ψηθεί η ομελέτα για 25 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να πήξουν τελείως τα αυγά.

Η ομελέτα με ζαμπόν και λαχανικά είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε την ομελέτα σκεπασμένη με φέτες ζαμπόν.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ομελέτες

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: