Γεμιστή γαλοπούλα, η ζουμερότερη και πιο νόστιμη!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή που θα κλέψει την παράσταση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η ωραιότερη γεμιστή γαλοπούλα. Ζουμερή και πεντανόστιμη. Η γέμιση κάνει τη διαφορά. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρή γαλοπούλα, με θερμόμετρο
  • 4-5 κρεμμύδια, φρέσκα
  • 1 φλ. ρύζι
  • Άνηθο
  • Κουκουνάρι
  • 3 αυγά, βρασμένα
  • Λίγα συκωτάκια κότας
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα ετοιμάζουμε τη γέμιση μας.

Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια της γαλοπούλας και τα μαραίνουμε με λίγο βούτυρο.

Συγχρόνως, ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλατάκι και πιπεράκι.

Όταν τσιγαριστούν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά  και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, λίγο κουκουνάρι, τα αυγά κομμένα και μερικά συκωτάκια κότας για να γίνει η γέμιση πιο πολύ.

Μετά, παίρνουμε τη γαλοπούλα, την ξεπαγώνουμε, την πλένουμε καλά, την αλατοπιπερώνουμε, την αλείφουμε με ελαιόλαδο, λεμονάκι, μουστάρδα και προσθέτουμε στην κοιλιά της τη γέμιση.

Τέλος, τη ράβουμε και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, σε ένα ταψί με ελαιόλαδο, λεμόνι και νεράκι, έως ότου βγει το θερμόμετρο από το κρέας τελείως.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε με πατατούλες κομμένες, κυδωνάτες.
  • Εάν η γαλοπούλα δεν είναι στις προτιμήσεις μας, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κοτόπουλο. 

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαλοπούλα

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (13 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας