Η πιο αφράτη γιαουρτόπιτα!

Υλικά συνταγής
Ενα κομμάτι από παραδοσιακή και αφράτη γιαουρτόπιτα!

Η καλύτερη συνταγή, με υλικά που έχετε στο σπίτι. Αφράτη γιαουρτόπιτα, ένα ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Φτιάχνεται γρήγορα, εύκολα και θα ξετρελάνει σίγουρα μικρούς και μεγάλους!

Υλικά συνταγής

  • 2 κεσ. γιαούρτι
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 5 μισή φλ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά)

Για το σιρόπι

  • 4 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τ'ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.

Διαλύουμε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και το δουλεύουμε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι.

Κατόπιν, βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βράζουμε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνουμε το κρύο γλυκό.

Η παραδοσιακή και αφράτη γιαουρτόπιτα μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  •  Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή μας αμύγδαλα, χοντροκομμένα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: