Η πιο εύκολη στραπατσάδα

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή για ένα φαγητό που όλοι αγαπούν. Η πιο εύκολη στραπατσάδα. Γρήγορη και πεντανόστιμη. Φτιάχνετε σε καθημερινή βάση και ιδίως στην Ελλάδα με διάφορες παραλλαγές. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.γλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 6 αυγά
  • 3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 6 πιπεριές τσάρλεστον, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 250 γρ. χαλούμι, τριμμένο
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 μέτριες ντομάτες, ώριμες

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές νερό, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στη φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα ώσπου να μαλακώσουν.

Στην συνέχεια, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά με 2 κουταλιές νερό.

Βάζουμε τις ντομάτες, τις αφήνουμε 2 με 3 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Έπειτα, προσθέτουμε στο τηγάνι το μείγμα από τις πιπεριές, το χαλούμι και τη φέτα.

Χτυπάμε τα αυγά με την κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.

Όταν λιώσουν τα τυριά από το τηγάνι και κάνουν κρούστα, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.

Στο τέλος, τα αφήνουμε λίγο να πήξουν και αρχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να ψηθούν.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το φαγητό τρώγεται ζεστό ή κρύο.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: