Μακαρονάδα του ψαρά, μοσχοβολάει θάλασσα!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή που μοσχοβολάει θάλασσα. Η πιο νόστιμη μακαρονάδα του ψαρά! Ιδανική για ένα τραπέζι με φίλους. Αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 15-20 μύδια
  • Μισό κιλό γαρίδες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά, καυτερή
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια
  • Μισό ματσ. μαϊντανό
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε τα μύδια πολύ καλά, και αφαιρούμε τυχόν "μαλλιά" που έχουν γύρω τους.

Βάζουμε τα μύδια σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

Έπειτα, χωρίζουμε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, πλένουμε τις γαρίδες.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, να βράσει.

Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε στο νερό τις γαρίδες.

Βράζουμε τις γαρίδες, μέχρι να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει λίγο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά.

Κατόπιν, ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά (εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε).

Μόλις το μείγμα μας πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Λίγο πριν κατεβάσουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε και το μαϊντανό.

Έπειτα, σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.

Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Συνήθως τα 10-12 λεπτά είναι αρκετός χρόνος, θέλουμε η μακαρονάδα μας να είναι λίγο al dente. Ανάλογα με το ζυμαρικό, βέβαια...

Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.

Bάζουμε το βούτυρο στην άδεια κατσαρόλα, μαζί με πολύ λίγο αλάτι, να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα τσιγαρίζουμε για 1 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.

Τέλος, αποσύρουμε την κατσαρόλα με τα μακαρόνια από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες. 

Ανακατεύουμε με κλειστό καπάκι λίγο και η τελειότερη μακαρονάδα με θαλασσινά είναι έτοιμη!

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο είδος ζυμαρικών θέλουμε.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας