Η πιο νόστιμη μαρμελάδα βερίκοκο με πορτοκάλι

Υλικά συνταγής
Η πιο νόστιμη μαρμελάδα βερίκοκο με πορτοκάλι

Έχετε δει καλύτερη συνταγή από αυτή; Η πιο νόστιμη μαρμελάδα βερίκοκο με πορτοκάλι. Μια μαρμελάδα λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες. Είναι λίγο ξινούτσικη, αλλά τα δύο φρούτα συνδυάζονται υπέροχα, δίνοντας μια πολύ ωραία γεύση. Η συνταγή βγαίνει γύρω στα 4 βαζάκια.

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό βερίκοκα
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλ. κομμάτια πορτοκαλιού (περίπου 1 μεγάλο πορτοκάλι)
  • 160 γρ. πορτοκαλάδα, φρέσκια
  • 2 φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε τα βερίκοκα και βγάζουμε τα κουκούτσια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα.

Στην συνέχεια, ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 1 ώρα ή μέχρι να τη δούμε να γυαλίζει και να μην έχει μείνει καθόλου καθαρό υγρό.

Έπειτα, ανεβάζουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει αλλά και για να μην "πετάει" πολύ, μέχρι να γίνει πηχτή.

Kάνουμε το τεστ του κρύου πιάτου (αναφέρεται παρακάτω) για να δούμε αν έγινε.

Τέλος, αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Το τεστ του κρύου πιάτου: Βάζουμε τρία πιατάκια στην κατάψυξη. Βάζουμε πάνω στο ένα πιατάκι 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Το βγάζουμε και προσπαθούμε να κάνουμε μια γραμμή στη μαρμελάδα, με το δάχτυλό μας. Αν μπορούμε να κάνουμε τη γραμμή χωρίς να προσπαθεί η μαρμελάδα να ξαναενωθεί, τότε είναι έτοιμη. (Τα άλλα δύο πιατάκια είναι για την περίπτωση που δεν πετύχει το πρώτο. Τότε θα συνεχίσουμε με το δεύτερο, μετά από λίγη ώρα).
  • Η μαρμελάδα αυτή έχει μια ελαφρώς ξινή γεύση. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περισσότερη από 2 φλιτζάνια ζάχαρη.
  • Αν θέλουμε η μαρμελάδα μας να είναι λεία, περνάμε το μείγμα από μύλο χειρός ή το μπλέντερ (όταν έχει βράσει αρκετά και έχουν μαλακώσει τα βερίκοκα).

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: