Η πιο νόστιμη Βαλκανική ομελέτα

Υλικά συνταγής

Μια μοναδική συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανα. Η πιο νόστιμη Βαλκανική ομελέτα. Χορταστική και μυρωδάτη. Απολαύστε την κάθε ώρα της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 4 πιπεριές (600 γρ.)
  • 200 γρ. χοιρομέρι (ζαμπόν)
  • 200 γρ. τυρί, τύπου γραβιέρα
  • 4 αυγά
  • 1 μισή φλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Λιγο πιπέρι (1/4 κ.γλ.)
  • Ελαιόλαδο, για το ταψάκι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, τις καθαρίζουμε και τις πλένουμε καλά.

Τοποθετούμε τις στραγγισμένες πιπεριές σαν κούπες, σε λαδωμένο ταψάκι.

Στη συνέχεια, κόβουμε το χοιρομέρι και το τυρί σε κομματάκια και γεμίζουμε τις πιπεριές.

Χτυπάμε τα αυγά με γάλα, αλάτι, πιπέρι και κατόπιν περιχύνουμε το ταψί, χωρίς να ξεχάσουμε τις γεμιστές πιπεριές.

Τέλος, τοποθετούμε το ταψάκι στο μεσαίο διάζωμα του προθερμασμένου φούρνου για να ψηθεί η βαλκανική ομελέτα για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, ώσπου πήξουν τα αυγά.

Η Βαλκανική ομελέτα είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι και ολόδροση σαλάτα.
  • Μπορούμε ακόμα να αναμείξουμε 300 γραμμάρια τυρί φέτα σε κομματάκια με βρασμένο ρύζι και με το μείγμα να γεμίσουμε τις πιπεριές.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ομελέτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: