Καρβέλι γεμιστό, με ποικιλία κρεάτων!

Υλικά συνταγής

Μήπως ψάχνετε μια συνταγή για ένα νόστιμο ορεκτικό, που θα σας εντυπωσιάσει άλλα και θα σας χορτάσει; Ορίστε λοιπόν η λύση, η συνταγή μας για καρβέλι γεμιστό είναι αυτό που χρειάζεστε. Με μια μίξη αγαπημένων κρεατικών και κάνα δυο άπλα υλικά, αυτή η συνταγή αποτελεί πανδαισία γεύσεων και θα την αγαπήσει κάθε λάτρης των κρεατικών.

Υλικά Συνταγής

  • 1 καρβέλι ψωμί
  • 200 γρ. χοιρινό κρέας κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ. κοτόπουλο χωρίς πέτσα κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ. κατσικάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ. λουκάνικα κομμένα σε κυβάκια
  • 200 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
  • 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 5-6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας, στους 180 βαθμούς.

Στην συνεχεία, σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια, όλα τα κρεατικά, τα πράσα και τις πιπεριές.

Τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά περίπου και σβήνουμε με κρασί.

Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας και το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά.

Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε και τις ελιές στην κατσαρόλα, την κουνάμε ώστε όλα τα υλικά να πάνε παντού, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.

Μόλις το μείγμα μας έχει πάρει μια βράση τότε καταλαβαίνουμε ότι η γέμιση είναι έτοιμη.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.

Έπειτα βγάζουμε προσεκτικά την ψίχα από το καρβέλι και το προσθέτουμε την γέμιση.

Τέλος σκεπάζουμε το ψωμάκι μας με την γραβιέρα και το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αυτό ήταν βγάζουμε το καρβέλι από τον φούρνο μας και το σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Καλή μας απόλαυση!

 

Συμβουλές για το καρβέλι μας

  • Για ένα πιο κρατσανιστό αποτέλεσμα, μπορούμε να αλείψουμε το ψωμάκι μας με λίγο λιωμένο βούτυρο.
  • Προσοχή κατά το ψήσιμο, καλό θα ήταν να ελέγχουμε το ψωμί μας στο φούρνο, δεν θέλουμε να ξεροψηθεί, θέλουμε άπλα να ροδοκοκκινίσει και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Για ένα ακόμα πιο σπιτικό αποτέλεσμα, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας ψωμάκι και να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία.

Δείτε επίσης:

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής