Κιμάς με πατάτες, η συνταγή της μαμάς

Συνταγή από Μαρακι | Ενημερώθηκε στις 24/03/2020

Σήμερα φτιάχνουμε κιμά με πατάτες, ένα φαγητό που μας θυμίζει μαμά! Η κλασσική συνταγή, έτσι όπως την έκανε η δίκη μου η μαμά, με κρεμώδη επικάλυψη πατάτας που μαζί με ένα συστατικό έκπληξη θα σας μαγέψει όλους!

Υλικά Συνταγής

Για την βάση:

  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • Μιάμιση κούπα νερό ή ζωμό κρέατος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κοτσάνια σέλινου κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κουταλιές κορνφλάουρ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 700 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 200 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βήματα Συνταγής

Για τη βάση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.

Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το καρότο, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ωρίτσα περίπου.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, αν χρειάζεται το αφήνουμε για λίγα λεπτά και το μοιράζουμε σε 4 ατομικά σκευή.

Για την επικάλυψη:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και την σελινόριζα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου).

Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε καλά, τα πατάμε με ένα πιρουνάκι να λιώσουν και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μόλις εξατμισθεί όλο το νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους των αυγών.

Προσθέτουμε την επικάλυψη μας πάνω από τον κιμά και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Τέλος γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Και αυτό ήταν σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλές για τον κιμά με τις πατάτες:

  • Εάν θέλουμε μπορούμε στην επικάλυψη μας, να προσθέσουμε λίγη τριμμένη μοτσαρέλας, για ένα τυρένιο και ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα!
  • Για το γαρνίρισμα μπορούμε να τσιγαρίσουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με ελαιόλαδο και να το σβήσουμε με λίγο κρασί, ώστε να καραμελώσει.

 

Δείτε κι αυτές τις συνταγες:

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας