Υλικά Συνταγής
Εάν θέλετε ένα νόστιμο γεύμα για το κυριακάτικο τραπέζι, δοκιμάστε τον κόκορα κρασάτο. Εδώ θα δούμε μια εύκολη συνταγή για κόκορα κρασάτο με φέτα. Συνοδέψτε το με βραστά λαχανικά και κους κους, θα είναι πεντανόστιμο φαγάκι και θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να τον συνοδέψετε με πατάτες τηγανιτές κομμένες με τα χεράκια σας.
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κόκορα, που τον έχουμε κόψει σε μερίδες.
Αφήνουμε τον κόκορα να τηγανιστεί καλά μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί τελείως το κρασί.
Όταν είναι έτοιμος, σβήνουμε ξανά με το λεμόνι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μόλις ο κόκορας γίνει χλιαρός, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.
Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε το φαγητό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φέτα.
Παράλληλα, τηγανίζουμε τις πατατούλες μας ή βράζουμε τα λαχανικά και το κους κους μας. Εμείς προτιμάμε τον κρασάτο κόκκορα με λαχανικά και κους κους. Αλλά η επιλογή είναι δική σας.
Καλή σας όρεξη!