Υλικά Συνταγής
Αν ψάχνετε μια συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι σας, αυτή εδώ σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη. Κοτόπουλο με ελιές, λιαστές ντομάτες και κρεμμύδια, σκέτη νοστιμιά. Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.
Υλικά συνταγής
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 1 κουτί ντομάτες, λιαστές
- 1 κουτί ελιές
- 1 κοτόπουλο, μέτριο
- 1 κούπα χυμό ντομάτας
- 2 κ.σ. κονιάκ
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βγάζουμε τις ντομάτες από το βαζάκι και τις ξαρμυρίζουμε.
Παίρνουμε το ελαιόλαδο από το βαζάκι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα (περίπου μισή κούπα ελαιόλαδο).
Ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Έπειτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το χυμό ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ρίγανη και θυμάρι.
Ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τις ελιές, κομματιασμένες και τις λιαστές ντομάτες.
Αφήνουμε να βράσει, ώσπου να μείνει λίγη σάλτσα και να μαλακώσουν τα υλικά.
Το κοτόπουλο είναι κιόλας έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Περίπου μισή ώρα πριν μαγειρέψετε το κοτόπουλο, καλό θα ήταν να το βγάζετε από το ψυγείο, ούτως ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.
- Δοκιμάστε επίσης, να το συνδυάσετε με πατάτες φούρνου ή ρύζι.
Άλλες συνταγές
- Κοτόπουλο με άρωμα πορτοκαλιού, πρωτότυπη νοστιμιά!
- Κοτόπουλο με πλιγούρι, διαφορετικό αλλά νόστιμο
- Κοτόπουλο α λα γκρέκο, με τέλεια γεύση και μεθυστικά αρώματα!
- Μακαρόνια με κοτόπουλο, κοκκινιστό με γαρύφαλλο και βασιλικό