Κουνουπίδι κοκκινιστό, μια υγιεινή απόλαυση!

Υλικά συνταγής

Σήμερα μαγειρεύουμε κουνουπίδι κοκκινιστό, μια εύκολη συνταγή αλλά ταυτόχρονα τόσο υγιεινή και θρεπτική. Εύκολη και έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορεί να χρειάζονται λίγα υλικά άλλα είναι αρκετά για να δώσουν μια πολύ ωραία γεύση σε ένα τόσο απλό μα και κλασσικό πιάτο.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 4 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 10 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • ζάχαρη
  • κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά κόβουμε το άσπρο μέρος από το κουνουπίδι, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε λίγο να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι.

Βάζουμε στην φωτιά ένα τηγάνι με το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κουνουπίδι. Το τηγανίζουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το 1 ποτηράκι ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, την ζάχαρη και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει.

Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη, βάζουμε στην κατσαρόλα το κουνουπίδι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα με το κουνουπίδι.

Αυτό ήταν, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλές για τη συνταγή:

  • Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην σάλτσα μας λίγες χοντροκομμένες πατατούλες για ένα ακόμα πιο χορταστικό αποτέλεσμα.

Άλλες συνταγές για λαδερά:

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: