Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Η συνταγή για ένα υπέροχο ορεκτικό, από την Κύπρο. Δοκιμάστε τον κρασομεζέ με χοιρινό κρέας και δεν θα χάσετε. Δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό
- 2 ποτ. κρασί μπρούσκο
- 1 φλ. ξύδι
- Λίγο μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε το κρέας σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, το σκεπάζουμε με το ξύδι και το κρασί και το αφήνουμε για 6 ώρες τουλάχιστον.
Κατόπιν, βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το μείγμα μας κουταλιά-κουταλιά.
Τέλος, στραγγίζουμε το κρέας και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθεί μέχρι μέσα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε με ζεστό ψωμάκι.
Άλλες συνταγές
- Κολοκυθοκεφτέδες, ο πεντανόστιμος μεζές
- Σουχλί, ο πιο νόστιμος Κρητικός μεζές
- Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με ούζο!
- Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες
- Κρεμμυδοκεφτέδες με άρωμα Σαντορίνης