Κρέπες στο φούρνο με ζαμπόν και μανιτάρια

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 06/02/2022

Μια συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη στο οικογενειακό τραπέζι ή σε γεύμα με φίλους. Κρέπες στο φούρνο με ζαμπόν και μανιτάρια. Τρώγονται ως κύριο πιάτο αλλά και ως ορεκτικό. Άκρως απολαυστικές!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι                                        
  • 3 αυγά                                                    
  • 600 γρ. γάλα                                           
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 120 γρ. μανιτάρια, ξερά                          
  • 120 γρ. ζαμπόν
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 300 γρ. γάλα
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης σε μεγάλο μπολ, να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη.

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στη συνέχεια, τα ψιλοκόβουμε και τα τηγανίζουμε με το ζαμπόν και το σκόρδο, να μαλακώσουν.

Αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Έπειτα, λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το αλεύρι.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο γάλα.

Βάζουμε πάλι στη φωτιά και ρίχνουμε σιγά - σιγά το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα μανιτάρια, τους κρόκους και την παρμεζάνα.

Αφήνουμε στην άκρη.

Κατόπιν, ετοιμάζουμε τις κρέπες.

Αλείφουμε τη βάση από τηγάνι με 15 εκατοστά διάμετρο με λίγο ελαιόλαδο, ώσπου να κάψει.

Ρίχνουμε μέσα τόσο χυλό όσο να καλυφθεί η βάση του σκεύους.

Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, να ροδίσουν.

Μετά αραδιάζουμε τις ψημένες κρέπες σε καθαρή επιφάνεια και μοιράζουμε το μείγμα των μανιταριών.

Τις διπλώνουμε σε ρολό και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Τέλος, βγάζουμε και σερβίρουμε.

Οι κρέπες με ζαμπόν και μανιτάρια είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Φροντίζουμε να μη χτυπήσουμε πολύ τον χυλό για τις κρέπες γιατί θα γίνει κολλώδης. Αν γίνει πολύ πηχτός, προσθέτουμε κρύο νερό.
  • Αντί για ζαμπόν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπέικον.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κρέπες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας