Κρητική κρεατότουρτα πασχαλιάτικη!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 20/02/2023

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Η παραδοσιακή κρεατότουρτα με αρνάκι φτιάχνεται στην Κρήτη την ημέρα του Πάσχα. Εντυπωσιακή και πάνω από όλα χορταστική!

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό αρνάκι γάλακτος
  • 1 κροκάδι
  • Λίγο σουσάμι, για το άλειμμα
  • 10 κόκκους κύμινο
  • 750 γρ. μανουρομυζήθρα
  • 3 μισή κούπες αλεύρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Μισή κούπα νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • Μισή κούπα άνηθο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βράζουμε το αρνάκι σε 1 κούπα νερό και μετά το ξεκοκαλίζουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι, μέχρι να ψιχουλιάσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό που βράσαμε το αρνάκι.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και απλώνουμε το ένα φύλλο σε μια ταρτιέρα.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη μυζήθρα, την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Έπειτα στρώνουμε τη μισή γέμιση επάνω στο πρώτο φύλλο.

Από πάνω βάζουμε το αρνάκι και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη μυζήθρα.

Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κατόπιν το χαράζουμε σε έξι κομμάτια.

Αλείφουμε με το κροκάδι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 35 με 40 λεπτά.

Η κρεατότουρτα είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για μανουρομυζήθρα μπορούμε να βάλουμε απλή μυζήθρα.
  • Αντικαθιστούμε εάν θέλουμε τον άνηθο με δυόσμο.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας