Λαχταριστά τορτελίνια με μοσχάρι

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα απογειώσει το κυριακάτικο τραπέζι σας. Λαχταριστά τορτελίνια με μοσχάρι. Ένα πεντανόστιμο γεύμα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Υπόσχεται απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής 

  • 400 γρ. τορτελίνια

Για τη σάλτσα

  • 800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε καρεδάκια
  • 200 γρ. προσούτο, κομμένο σε κομματάκια
  • 3 κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 σκ. σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
  • 2 κλωναράκια σέλερι, κομμένο σε κομματάκια
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.τσ. θυμάρι, αποξηραμένο (σε βαζάκι)
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • Μισό φλ. άσπρο κρασί, ξηρό
  • 8 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο (4 + 4)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά αναμειγνύουμε το προσούτο, το σκόρδο, το μαϊντανό και το θυμάρι.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας, το ροδίζουμε και το σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα που ετοιμάσαμε (το προσούτο και τα μυρωδικά) και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.

Έπειτα, βράζουμε για μιάμιση με δύο ώρες σε χαμηλή φωτιά (αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα).

Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και τον ντοματοπελτέ.

Βράζουμε για 20 με 30 λεπτά επιπλέον και αλατοπιπερώνουμε.

Μετά βράζουμε τα τορτελίνια, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Τέλος, τα μεταφέρουμε σε ζεσταμένη πιατέλα και ρίχνουμε πάνω το κρέας με τη σάλτσα.

Τα τορτελίνια με μοσχάρι είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε ζεστά τα τορτελίνια, με τυρί τριμμένο.
  • Αντικαθιστούμε το προσούτο με μπέικον.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: