Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Ένα πολύχρωμο πιάτο ζυμαρικών που θα ξετρελάνει και τον πιο απαιτητικό. Λαχταριστές ταλιατέλες με κολοκυθάκια και πιπεριές. Ένα πεντανόστιμο πιάτο, ιδανικό για χορτοφάγους και όχι μόνο. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. ταλιατέλες, μαγειρεμένες
- 4 κολοκυθάκια
- 3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη και πορτοκαλί)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες λωρίδες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε λωρίδες.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και κατόπιν τα σοτάρουμε μέχρι να έχουν μαγειρευτεί, χωρίς να λιώσουν.
Ανακατεύουμε με τις πιπεριές, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ζεσταθούν όλα καλά και τέλος ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να προσθέσουμε καρότο και λίγες ελιές στις ταλιατέλες.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για ταλιατέλες
- Υπέροχες ταλιατέλες με μπέικον και φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ταλιατέλες με σπανάκι και κρέμα γάλακτος
- Tαλιατέλες Σισιλιέν, η ιταλική συνταγή για καλοφαγάδες
- Ταλιατέλες με κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο