Λαχταριστή πάβλοβα με σος φράουλας

Υλικά συνταγής
Λαχταριστή πάβλοβα με σος φράουλας

Μένετε σπίτι; Τι θα λέγατε για μια συνταγή άκρως απολαυστική και γλυκιά; Λαχταριστή πάβλοβα με σος φράουλας. Παραδεχτείτε το ότι ήδη σας άνοιξε η όρεξη. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. ασπράδια αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη κανονική κρυσταλλική
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες

Για την σος φράουλας

  • 400 γρ. φράουλες
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το αλάτι μέχρι να διογκωθούν και ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, σε μικρές δόσεις.

Χτυπάμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.

Σε αυτό το σημείο θα δούμε ότι γίνεται γυαλιστερή και ότι στέκεται.

Ρίχνουμε και τις βανίλιες και  συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε και την άχνη χτυπώντας για ακόμα 1 λεπτό.

Για να κάνουμε την πάβλοβα παίρνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε στο ταψί μας (κατά προτίμηση λαμαρίνα) και βάζουμε ελάχιστη ποσότητα μαρέγκα για να μπορέσει να σταθεί η λαδόκολλα και να μη γλιστράει .

Στην συνέχεια, παίρνουμε ποσότητες μαρέγκας και απλώνουμε κάνοντας ένα κύκλο ανάλογα με το τι μέγεθος θέλουμε να φτιάξουμε και όση περισσέψει κάνουμε μικρά μαρεγκάκια με κορνέ ή με τον ίδιο τρόπο.

Για να είναι τραγανές ψήνουμε σε δυνατό φούρνο. Για να γίνουν τσιχλωτές-μαστιχωτές, τις ψήνουμε στους 150 -160 βαθμούς Κελσίου για λίγα λεπτά (θέλουμε να παραμείνουν άσπρες).

Οι κινήσεις μας για το στρώσιμο της μαρέγκας πρέπει να είναι κυκλικές με τελείωμα κορυφών ή με σχέδια με το κορνέ χτίζοντας ένα τείχος γύρω - γύρω.

Έπειτα, για το γέμισμα της πάβλοβας (την οποία την έχουμε ετοιμάσει τουλάχιστον μία μέρα νωρίτερα προσέχοντας να μην την έχουμε σε κλειστό μέρος για να μην πάρει υγρασία), χτυπάμε σαντιγί με ελάχιστη ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση κρέμα γάλακτος πλήρη ή ερμολ ή έτοιμη σαντιγί της στιγμής.

Χτυπάμε, μέχρι να στέκεται και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Τέλος, χτυπάμε στο mini primer τις φράουλες για την σος μας.

Βάζουμε στο δίσκο μαρέγκας την σφιχτά χτυπημένη και παγωμένη σαντιγί μας και ρίχνουμε την σος φράουλας.

Διακοσμούμε από πάνω με φράουλες ολόκληρες ή σε φέτες και σχέδια με σαντιγί.

Η πάβλοβα με σος φράουλας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Με την κρέμα γάλακτος γίνεται πιο βελούδινη η γεύση και έρχεται σε αντίθεση με το τραγανό ή μαστιχωτό της μαρέγκας .
  • Για την σος φράουλας, προσθέτουμε ζάχαρη άχνη ανάλογα με το πόσο γλυκιά την θέλουμε.
  • Αν θέλουμε να έχουμε άρωμα μαστίχας, χτυπάμε στο μούλτι 1-2 δάκρυα μαστίχας με λίγη ζάχαρη (1 κουταλάκι του γλυκού). Προσοχή! Πρέπει η κρυσταλλική ζάχαρη να χτυπηθεί και να διαλυθεί πολύ καλά.
  • Αντί για αλάτι, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: