Λαχταριστό ριζότο με μανιτάρια

Υλικά συνταγής
 Λαχταριστό ριζότο με μανιτάρια

Αν προτιμάται γενικώς τα μανιτάρια, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο ριζότο με μανιτάρια και θα μας θυμηθείτε. Είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα με φίλους!

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή φλ. ρύζι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250 γρ. καλλιεργημένα  μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. μανιτάρια, αποξηραμένα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 κύβους μυρωδικών
  • 1 κύβος βοδινού
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, μουσκεύουμε τα ξερά μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 25 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 μισή λίτρο νερό, τους κύβους μυρωδικών και βοδινού, τη δάφνη και το ένα κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο, για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, φιλτράρουμε το ζωμό και τον ξαναβράζουμε μέχρις ότου μείνουν 4 φλιτζάνια υγρό.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Έπειτα, προσθέτουμε τα καλλιεργημένα μανιτάρια και κατόπιν τα ξερά μανιτάρια, αφού τα στραγγίξουμε καλά και σοτάρουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 με 3 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε το μισό ζωμό και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.

Κατόπιν, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί πάλι το υγρό.

Τέλος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Το ριζότο μανιταριών είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, πασπαλίζουμε το ριζότο με μαϊντανό.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Ιταλικό ρύζι arborio που είναι ειδικό για ριζότο.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ριζότο

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: