Λιβανέζικο λαχματζούν με κοτόπουλο

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή για ένα μοναδικό ορεκτικό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το πεντανόστιμο, Λιβανέζικο λαχματζούν με κοτόπουλο και θα εκπλαγείτε. Το λαχματζούν είναι ο καλύτερος μεζές και με την προσθήκη του κοτόπουλου η γεύση φτάνει σε άλλο επίπεδο!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 1 φακελ. μαγιά, ξερή
  • 180 γρ. νερό, χλιαρό
  • 2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 μισή κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 1 πακέτο φιλέτα κοτόπουλου (από στήθος ή μπούτι), ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 225 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 2 σκ. σκόρδου, λιωμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μισή κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μισό κ.γλ. πάπρικα
  • 50 γρ. κουκουνάρι

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη μας.

Διαλύουμε τη μαγιά σε 1/4  φλιτζανιού του τσαγιού χλιαρό νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι και το αλάτι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο στο μείγμα της μαγιάς.

Ρίχνουμε τη μαγιά στο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.

Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο ένα μπολ μετρίου μεγέθους.

Βάζουμε εκεί τη ζύμη και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.

Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Κατόπιν, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Αναμειγνύουμε καλά το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο).

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.

Ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο τετράγωνο, πλευράς 18 με 20 εκατοστών περίπου.

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.

Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω σε κάθε πίτα, αφήνοντας ένα περιθώριο από τις άκρες.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Τέλος, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά και ψήνουμε τις πίτες 18 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Τα λαχματζούν με κοτόπουλο είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε τα λαχματζούν με γιαούρτι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: