Λουκανικοπιτάκια με σπιτική ζύμη, πανεύκολα!

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 06/08/2023

Πανεύκολη συνταγή για σπιτικά λουκανικοπιτάκια για μπουφέ, πάρτυ ή απλά για να τρώμε όποτε θέλουμε στο σπίτι, έξω ή και στην παραλία! Μπορείτε να τα ψήσετε απευθείας ή να τα καταψύξετε και να τα ψήσετε όποτε θέλετε! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε, τα λουκανοπιτάκια θα γίνουν ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους...

Υλικά Συνταγής

  • Λουκάνικα τύπου πικ νικ
  • 680 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 330 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. γάλα χλιαρό
  • 150 γρ.  ηλιέλαιο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση Συνταγής

Καταρχάς, διαλύουμε την μαγιά στο γάλα.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι , το ηλιέλαιο και το αυγό και τα προσθέτουμε στο μίγμα της μαγιάς με το γάλα.

Σε μια λεκάνη ζυμώματος(εγώ χρησιμοποιώ αυτό το γίγα-μπωλ της Tupperware) ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε το μίγμα με τα υγρά.

Ζυμώνουμε και αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί!

Η συγκεκριμένη ζύμη βγαίνει αρκετά εύπλαστη οπότε δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε στα λουκανικοπιτάκια μας πανεύκολα!

Φτιάχνουμε κομμάτια ζύμης, βάζουμε από ένα λουκανικο και κλείνουμε σε ρολάκια!

Σε αυτό το σημείο είτε βάζουμε τα σπιτικά λουκανοπιτάκια σε ένα τάπερ και στην κατάψυξη ή τα αραδιάζουμε απευθείας για ψήσιμο σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή καλύτερα σε φύλλο σιλικόνης

Ψήνουμε τα λουκανοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν! Αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο γάλα ή με λίγο κρόκο αυγού πριν τα ψήσουμε!

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν! Και πως αλλιώς, αφού είναι τα δικά μας εύκολα λουκανοπιτάκια με σπιτικό φύλλο;

Καλή όρεξη!

Το φύλλο σιλικόνης της Tupperware είναι ιδανικό για να ψήσετε λουκανικοπιτάκια και τυροπιτάκια !

 

Αρχική εικόνα συνταγής από τον Basheer Tome

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (20 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Κατ (χωρίς επαλήθευση)

πριν από 2 έτη 8 μήνες

Τη ζύμη σου την έχω καταβολευτει. Τη χρησιμοποιώ ένα δίμηνο και έχω σταματήσει να ψάχνω άλλες συνταγές. Είναι εξαιρετική. 5/5 άνετα. Την φτιάχνω , τη χωρίζω σε μπαλάκια, τάπερ,ψυγείο. Όταν θέλω βγάζω μπαλακια ή κομμάτια αν έχουν ενωθεί , τα ανοίγω 5' με το πλαστρακι το μικρό και έχω έτοιμο ζυμαρακι για γέμισμα. Το αφήνω πιο χοντρό για λουκανοπιτες. Αν το ανοίξω φύλλο το κάνω ατομικές τυρόπιτες και ή φουρνιζω ή στο τηγάνι που έχω αλλειψει με λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Θα το δοκιμάσω και σε ατομική πίτσα για τα μικρά. Γέμιση βάζω φέτα, ζαμπον-γκουντα,λουκάνικα,πραλινα,μαρμελάδα ( στη μαρμελάδα κάνω τομές επάνω στο ζυμάρι) Κάνω διαφορετικά να μην βαριουνται τα πιτσιρίκια. Ετοιμάζω 5' τα πιτακια το πρωί συν το ψήσιμο (5' τηγάνι ή 20' φούρνο) και τους τα δίνω στο σχολείο. Επίσης για απογευματινό και βραδυνό να μην παραγγέλνουμε. Έψαχνα μια "ψωμενια" ζυμη και βρήκα τη δική σου. Μπράβο και ευχαριστώ.

Οι νέες συνταγές μας