Μακαρόνια με αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι, σκέτη απόλαυση

Από Ρεμί, 3 Μάρτιος, 2020
Μερίδες

Μια συνταγή που σίγουρα θα θέλετε να επαναλάβετε. Μακαρόνια με αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι, σκέτη απόλαυση. Η φρεσκάδα και η μυρωδιά της θάλασσας στο πιάτο σας. Αξίζει να την δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια, νούμερο 6
  • 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Μισό αυγοτάραχο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Μπούκοβο
  • Πιπέρι, άσπρο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.

Βάζουμε στη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ,ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακινούμε τη κατσαρόλα.

Τα φυλάμε ζεστά.

Έπειτα, κόβουμε το αβγοτάραχο σε φετούλες

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε 1 σκόρδο τεμαχισμένο και 1 κουταλάκι μπούκοβο.

Αφήνουμε να σοταριστούν και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν κρυώσει το σκόρδο, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το αβγοτάραχο.

Τέλος, για να σερβίρουμε βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το αβγοτάραχο τα μακαρόνια ,τα ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε  με μαϊντανό και άσπρο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε επίσης, αντί για κανονικό αυγοτάραχο να χρησιμοποιήσουμε και τρίμμα (σε βαζάκι).

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας