Μακαρόνια με αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι, σκέτη απόλαυση

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που σίγουρα θα θέλετε να επαναλάβετε. Μακαρόνια με αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι, σκέτη απόλαυση. Η φρεσκάδα και η μυρωδιά της θάλασσας στο πιάτο σας. Αξίζει να την δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια, νούμερο 6
  • 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Μισό αυγοτάραχο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Μπούκοβο
  • Πιπέρι, άσπρο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.

Βάζουμε στη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ,ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακινούμε τη κατσαρόλα.

Τα φυλάμε ζεστά.

Έπειτα, κόβουμε το αβγοτάραχο σε φετούλες

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε 1 σκόρδο τεμαχισμένο και 1 κουταλάκι μπούκοβο.

Αφήνουμε να σοταριστούν και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν κρυώσει το σκόρδο, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το αβγοτάραχο.

Τέλος, για να σερβίρουμε βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το αβγοτάραχο τα μακαρόνια ,τα ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε  με μαϊντανό και άσπρο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε επίσης, αντί για κανονικό αυγοτάραχο να χρησιμοποιήσουμε και τρίμμα (σε βαζάκι).

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: