Μελιτζάνες με βούτυρο στην κατσαρόλα, πεντανόστιμη αλχημεία!

Υλικά συνταγής

Αυτή η συνταγή για μελιτζάνες στην κατσαρόλα, θα σας μαγέψει! Ένας πεντανόστιμος πειρασμός, που δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί κανένας. Μια πανδαισία λαχανικών και μπαχαρικών που θα μας αφήσει όλους με το στόμα ανοιχτό και τα στομάχια γεμάτα!

Υλικά Συνταγής

  • 1 ½ κιλό μελιτζάνες
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη (χωρίς τη φλούδα)
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά, πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε στρογγυλά και κανονικά κομμάτια.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μπωλ με αλατισμένο νερό, και τα αφήνουμε εκεί μέσα για 20 λεπτά περίπου ώστε να φύγει η πικρίλα της μελιτζάνας.

Όταν βγάλουμε τις μελιτζάνες μας από το νερό, πρέπει να τις στραγγίσουμε καλά. Ίσως και να τις στύψουμε λίγο στα χέρια.

Μετά, βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει και ρίχνουμε μέσα και τις μελιτζάνες να σωταριστούν.

Τις γυρίζουμε μερικές φορές μέσα στην κατσαρόλα και όταν αρχίσουν να ροδίζουν ρίχνουμε μέσα και το σκόρδο μας, το οποίο και έχουμε ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε και τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε ξεφλουδίσει και περάσει από τον τρίφτη, τον μαϊντανό, τον οποίο και έχουμε ψιλοκόψει, το ανάλογο αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι νερό.

Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για μια ωρίτσα περίπου, μέχρι να μείνει μόνο με το βούτυρο και την σάλτσα του.

Και αυτό ήταν. Κατεβάζουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε ένα ωραίο πιάτο.

Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλή

Μπορουμε να πασπαλίσουμε τις μελιτζάνες μας με λίγο τυρί. Ταιριάζει τέλεια!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 3 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: