
Η μελιτζανοσαλάτα είναι ένας πολύ ωραίος μεζές, υπάρχει σχεδόν σε κάθε τραπέζι και είναι και νηστίσιμος. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για πανεύκολη και πεντανόστιμη μελιτζανοσαλάτα.
Εκτέλεση συνταγήςΠλένουμε τις μελιτζάνες καλά και τις σκουπίζουμε.
Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας απο όλες τις μεριές. Προσοχή! Οι μελιτζάνες θα καούν εξωτερικά.
Μόλις ψηθούν τις βουτάμε αμέσως σε κρύο νερό και τις καθαρίζουμε. Αυτο το κάνουμε για να μην μαυρίσουν .
Τις αφήνουμε για λίγη ώρα να στραγγίξουν καλά.
Τις κόβουμε σε μικρα κομμάτια και τις βάζουμε στο μίξερ για να τις πολτοποιήσουμε.
Προσθέτουμε στο μίξερ τον χυμό του λεμονιού και το αλάτι.
Προς το τέλος της πολτοποίησης, προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο λίγο το ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθεί το λάδι με τα υπόλοιπα υλικά.
Η μελιτζανοσαλάτα ετοιμάστηκε! Τοποθετούμε σε μπώλ και σερβίρουμε.
Μόνο προσέξτε στην κατανάλωση γιατι η μελιτζάνα είναι «βαριά» για το στομάχι και συνήθως επιδεινώνει τυχόν πρόβλημα στην χολή!
Συμβουλή: Η μελιτζανοσαλάτα διατηρείται στο ψυγειο.
Σχόλια
Δεν είμαι φαν της
δοκίμασε αυτήν την συνταγή,