Υλικά Συνταγής
Η μελιτζανοσαλάτα είναι ένας πολύ ωραίος μεζές, υπάρχει σχεδόν σε κάθε τραπέζι και είναι και νηστίσιμος. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για πανεύκολη και πεντανόστιμη μελιτζανοσαλάτα.
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά και τις σκουπίζουμε.
Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας από όλες τις μεριές. Προσοχή! Οι μελιτζάνες θα καούν εξωτερικά.
Μόλις ψηθούν τις βουτάμε αμέσως σε κρύο νερό και τις καθαρίζουμε. Αυτό το κάνουμε για να μη μαυρίσουν.
Τις αφήνουμε για λίγη ώρα να στραγγίξουν καλά.
Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο μίξερ για να τις πολτοποιήσουμε.
Προσθέτουμε στο μίξερ τον χυμό του λεμονιού και το αλάτι.
Προς το τέλος της πολτοποίησης, προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθεί το λάδι με τα υπόλοιπα υλικά.
Η μελιτζανοσαλάτα μας ετοιμάστηκε! Τοποθετούμε σε μπολ και σερβίρουμε.
Συμβουλές για τη μελιτζανοσαλάτα
- Η μελιτζανοσαλάτα διατηρείται στο ψυγειο.
- Προσέξτε στην κατανάλωση γιατί η μελιτζάνα είναι «βαριά» για το στομάχι και συνήθως επιδεινώνει τυχόν πρόβλημα στη χολή!
δοκίμασε αυτήν την συνταγή,
Δεν είμαι φαν της