Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για ένα υπέροχο γλυκάκι, ιδανικό για κάθε περίσταση. Μελωμένες φλογέρες με καρύδια. Φτιάχνονται απλά και εύκολα και υπόσχονται μοναδική απόλαυση! Αξίζει να τις δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
- 1 κουτί φύλλο
- 2 μισή φλ. καρυδόψιχα, ψιλοκοπανισμένη
- 1 μισή φλ. γαλέτα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 φλ. βούτυρο
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 2 αυγά
- 3 μισή φλ. ζάχαρη
- 2 μισή φλ. νερό
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- Φλούδα λεμονιού
- 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, την γαλέτα, τα αυγά και την κανέλα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα φύλο, το ραντίζουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε στη μέση.
Βάζουμε λίγη γέμιση στη μία άκρη, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσει η γέμιση και μετά ρολάρουμε να κάνουμε την φλογέρα.
Έπειτα βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο και νερό.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε και το αφήνουμε 24 ώρες.
Κατόπιν, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βάζουμε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
Αφήνουμε να βράσει για 5 με 10 λεπτά.
Τέλος, βγάζουμε τα μυρωδικά και περιχύνουμε τις φλογέρες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Μπορούμε να σερβίρουμε τις φλογέρες σκέτες, με τριμμένο καρύδι ή ακόμη και με παγωτό.
Άλλες συνταγές
- Κανταΐφι, το υπέροχο σπιτικό σιροπιαστό μας
- Ζουμερά τουλουμπάκια, σιροπιαστό γλύκισμα
- Μπακλαβάς, σπιτικός, σιροπιαστός, υπέροχος!
- Κιουνεφέ, το περίφημο μικρασιάτικο κανταΐφι!
- Γαλακτομπούρεκο, τόσο λαχταριστό που δεν θα μείνει κομμάτι!