Μοσχαράκι γιορτινό, με κάστανα και δαμάσκηνα

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις, στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Μοσχαράκι γιορτινό, με κάστανα και δαμάσκηνα. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1.200 γρ. ψαχνό μοσχαριού
  • Μισό λίτρο μαυροδάφνη
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ξύδι, βαλσάμικο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Λίγο θυμάρι
  • 3 κρεμμύδια ξερά, κομμένα στα τέσσερα
  • 2 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 20 δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μπουκιές και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, το ξύδι και τη μαυροδάφνη, σκεπάζουμε το μπωλ, το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να «ξανθύνουν».

Έπειτα, σκουπίζουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, κρατάμε τη μαρινάτα, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος λίγα-λίγα, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου και να τηγανίζεται καλά το κρέας.

Κάθε κομμάτι του κρέατος που τηγανίζεται, το βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφού τελειώσουμε, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας καλά.

Περιχύνουμε το φαγητό με τη μαρινάτα που κρατήσαμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό, να πάρει βράση.

Στη συνέχεια, το αδειάζουμε σε ένα ταψί, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα κάστανα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.

Το χοιρινό μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Όταν σοτάρετε αρκετή ποσότητα κρέατος, είναι καλύτερο να βάζετε λίγο-λίγο το κρέας για να μην πέφτει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου γιατί τότε αντί να σοτάρεται το κρέας, βράζει.
  • Μπορείτε να το σερβίρετε επίσης και με πουρέ πατάτας ή ρύζι βρασμένο.
  • Για έξτρα απόλαυση, μπορείτε να προσθέσετε πάνω από το κρέας και λίγο βασιλικό ή μαϊντανό.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: