Μπαζίνα ή μπατζίνα

Υλικά συνταγής

H μπαζίνα ή μπατζίνα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Αρκαδίας που έγινε πολυτελείας! Είναι όπως θα δείτε πολύ εύκολο στην δημιουργία...

Βράζουμε γλυκό τραχανά σε νερό. Μόλις βράσει, ρίχνουμε μπομπότα (αλεύρι από καλαμπόκι) και ανακατεουμε με δύναμη με μια ξύλινη κουτάλα για να μην χουρχουλιάσει.

Μόλις βράσει και κάνει φουσκάλες, το σβήνουμε.

Βάζουμε στα πιάτα από μία μεγάλη κουταλιά.

Ρίχνουμε από πάνω μυζήθρα χωριάτικη, και καίμε φρέσκο βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφού κάψει ρίχνυομε στο κάθε πιάτο από μια κουταλιά και είναι έτοιμο!

Καλή μας όρεξη!

Αν μας περισσέψει φαγητό την επόμενη μέρα, το κόβουμε με το κουτάλι σε τεμάχια, και το βάνουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να ξεροψηθεί απ' έξω. Γίνεται πολύ πολύ ωραίο!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4 (Ψήφοι: 7)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: