Υλικά Συνταγής
Θέλετε να φτιάξετε γευστικά μπιφτέκια στο φούρνο ή στο τηγάνι για να τα φάτε με πατατούλες ή σε στυλ burger; Δείτε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε.
Αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το δυόσμο - αν θέλουμε τα σοτάρουμε ελαφρά για 3' στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά και μαζί ρίχνουμε: τα αυγά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το δυόσμο, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, και την κέτσαπ.
Από πάνω περιχύνουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε το ζύμωμα.
Ξέρετε το μυστικό; Το μπιφτέκι, για να είναι αφράτο, χρειάζεται γερό ζύμωμα!
Μη βαριέστε, λοιπόν, ζυμώστε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και μαλακό.
Όταν είναι έτοιμο, πλάθουμε όσα μπιφτέκια θέλουμε σε ό,τι σχήμα και μέγεθος μας αρέσει. Προσωπικά τα προτιμώ στρογγυλά, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!
Έπειτα, βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο να «δέσουν» για 20 λεπτάκια.
Τέλος, ψήνουμε τα μπιφτέκια μας είτε στο φούρνο (για μία ώρα) είτε στο τηγάνι (έτοιμα σε 20 λεπτά). Προσοχή να μην σας αρπάξουν: Αν τα βάλετε στο φούρνο, τοποθετήστε από πάνω αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο. Αν τα τηγανίσετε, να προσέχετε να τα γυρνάτε πλευρά όταν χρειάζεται.
Τα μπιφτέκια σερβίρονται με πατάτες, ρύζι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν δε θέλετε να αναμείξετε τους κιμάδες, βάλτε μόνο μοσχαρίσιο. Από την άλλη, αντί για χοιρινό κιμά μπορείτε να προσθέσετε και αρνίσιο κιμά.
- Επίσης, αντί για δυόσμο μπορείτε να βάλετε λίγη ρίγανη όπως σε αυτήν εδώ τη συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο.