Υλικά Συνταγής
Η συνταγή που θα γίνει αγαπημένη σας. Νόστιμα φασόλια χάντρες με λουκάνικα και πιπεριές. Υπέροχοι γευστικοί συνδυασμοί σε ένα πιάτο. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φασόλια, καθαρισμένα
- 145 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μισή κούπα ντομάτα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- Μισή κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά, σε κομματάκια
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά, καυτερή
- Μισό κιλό χωριάτικα λουκάνικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ξεφλουδίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε τρυπητό και τα ξεπλένουμε.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά και έπειτα ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και την κέτσαπ.
Έπειτα, προσθέτουμε τα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά και 2 κούπες περίπου νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια και να γίνει πηχτή η σάλτσα.
Παράλληλα σοτάρουμε τα λουκάνικα, μέχρι να φύγει το πολύ ελαιόλαδο τους, τα τεμαχίζουμε και τέλος τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμά τους.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή μας και πράσο.
Άλλες συνταγές
- Νόστιμα λουκάνικα με κρεμμύδια και λαχανικά
- Φασόλια γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
- Σπετζοφάι (βολιώτικο)
- Διαφορετική φασολάδα με μπέικον και λουκάνικο
- Κασουλέ