Νόστιμα καλαμαράκια στιφάδο

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα αγαπήσετε. Νόστιμα καλαμαράκια στιφάδο. Ένα φαγητό που προτιμάται κατά την περίοδο της νηστείας. Την ίδια συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για σουπιές.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • Μισή κούπα ξύδι
  • 2 μισή κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 10 σκ. σκόρδο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί, ξηρό
  • 60 γρ. ξύδι balsamico
  • 1 κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
  • 50 γρ. περίπου κέτσαπ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει.

Προσθέτουμε το ξύδι και τα βράζουμε, να μαλακώσουν λίγο.

Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε, σε κομματάκια μπουκιάς.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε νερό που βράζει και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τα αφήνουμε να σταθούν μερικές ώρες (έτσι θα τα καθαρίσουμε πιο εύκολα).

Αφού τα καθαρίσουμε, τα σοτάρουμε μαζί με τα σκόρδα στο ελαιόλαδο.

Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το κρασί, το ξύδι, τα μυρωδικά, την ντομάτα, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσουν λίγο και τα κρεμμύδια και κατόπιν προσθέτουμε τα καλαμαράκια.

Τέλος, συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα καλαμαράκια και τα κρεμμύδια και το φαγητό να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα.

Συμβουλές

  • Αν η σάλτσα είναι πολλή και αραιή, τη στραγγίζουμε σε μικρή κατσαρόλα, τη συμπυκνώνουμε και την προσθέτουμε πάλι στο φαγητό. Έτσι δε θα λιώσουν τα κρεμμύδια.
  • Μπορείτε να συνοδέψετε τα καλαμαράκια με ρυζάκι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: