Κολοκύθια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια λαχταριστή συνταγή  πλούσια σε γεύση και αρώματα. Νόστιμα κολοκύθια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ. Ειδικά το καλοκαίρι τρώγονται ασταμάτητα. Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κρεμμύδια μέτρια
  • 250 γρ. κιμά
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. μαϊντανό
  • 1 κούπα έτοιμη σφιχτή μπεσαμέλ

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά αδειάζουμε τα κολοκύθια από το εσωτερικό τους, κάνοντάς τα σαν βαρκούλες.

Για να το πετύχουμε αυτό, παίρνουμε το κολοκύθι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι το κομμάτι που θα βγάλουμε.

Κάνουμε στη μέση χαρακιές και με ένα κουτάλι, βγάζουμε τη γέμιση.

Στη συνέχεια βάζουμε τα κολοκύθια μέσα σ' ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 2 ώρες.

Έπειτα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κιμά.

Βάζουμε σ' ένα μπολ ένα στραγγιστήρι και στραγγίζουμε τον κιμά που έχουμε σοτάρει.

Κρατάμε σ' ένα μπολ το ζουμί που βγαίνει.

Κατόπιν φτιάχνουμε τη γέμιση.

Βάζουμε τον κιμά σε άλλο μπολ και τον ανακατεύουμε με το μαϊντανό, το αυγό και μισή κούπα από την παρμεζάνα.

Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του κιμά και βάζουμε μέσα σε κάθε κολοκύθι.

Μετά προσθέτουμε μέρος από τη γέμιση και από πάνω μια λωρίδα από τη μπεσαμέλ που έχουμε ετοιμάσει.

Πασπαλίζουμε και με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Τέλος προσθέτουμε ελάχιστο νερό στο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για αρκετή ώρα, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.

Τα κολοκύθια με κιμά και μπεσαμέλ είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για τη συνταγή επιλέγουμε χοντρά κολοκύθια και στρογγυλά. Είναι ιδανικά για γέμισμα και πιο εύκολα στο άδειασμα της σάρκας τους.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας