Νόστιμα ραβιόλια με κουαντρό

Υλικά συνταγής
Νόστιμα ραβιόλια με κουαντρό

Μια συνταγή κατάλληλη για το κυριακάτικο αλλά και το καθημερινό τραπέζι σας. Νόστιμα ραβιόλια με κουαντρό. Διαφορετική και πάνω από όλα γευστική. Με αυτό το πιάτο, θα εντυπωσιάσετε τους πάντες. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ραβιόλια, γεμιστά με τυριά
  • 250 γρ. ραβιόλια, γεμιστά με μανιτάρια
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 200 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 2 ποτ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα (ρεγκάτο, γκούντα, παρμεζάνα)
  • 1 ποτ.κρ. κουαντρό
  • Πιπέρι, φρεσκοκομμένο
  • Πάπρικα, γλυκιά

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε τα ραβιόλια (χωριστά το κάθε είδος), τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το καλαμπόκι (το οποίο έχουμε σουρώσει πολύ καλά) και μετά το μπέικον (το οποίο έχουμε τηγανίσει σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο).

Έπειτα, αφήνουμε όλα να πάρουν μία βράση, ρίχνουμε τα ραβιόλια, τα ανακατεύουμε προσεχτικά και μετά ρίχνουμε το κουαντρό.

Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Τέλος, σερβίρουμε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη πάπρικα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές για πιο νόστιμα ραβιόλια

  • Δε χρησιμοποιούμε καθόλου ελαιόλαδο και αλάτι διότι υπάρχει το μπέικον.
  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με βασιλικό ή μαϊντανό.

Κι άλλες συνταγές για ζυμαρικά

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής