Νόστιμα ρολάκια με ζαμπόν και τυρί κρέμα

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Νόστιμα ρολάκια με ζαμπόν και τυρί κρέμα. Το καλύτερο finger food για αρκετές περιστάσεις. Σίγουρα δε θα μείνετε στο ένα. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής 

  • 12 φέτες ζαμπόν μπούτι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ροκφορ
  • 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο)
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι, άσπρο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε κατόπιν την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ροκφορ λιωμένο με πιρούνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 με 3 λεπτά ακόμα.

Απλώνουμε σε μια φέτα ζαμπόν λίγο από το μείγμα του τυριού και τυλίγουμε σε ρολό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ζαμπόν και το τυρί και φτιάχνουμε άλλα 11 ρολά.

Μετά, τυλίγουμε κάθε ρολό σε διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 1 με 2 ώρες στο ψυγείο.

Τέλος, όταν κρυώσουν και σφίξουν τα κόβουμε σε ρολό πάχους 2 με 3 εκατοστά.

Τα ρολάκια με τυρί κρέμα και ζαμπόν είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβρίρουμε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ρολάκια

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής