Αγκινάρες με φρέσκα κουκιά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια πεντανόστιμη συνταγή με υπέροχους συνδυασμούς. Αγκινάρες με φρέσκα κουκιά. Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία. Απλά υπέροχο!

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό κουκιά φρέσκα
  • 8 αγκινάρες
  • Μισή κούπα μαϊντανό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 8 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Μισή κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • Μισό κιλό αρακά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα καυτό νερό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε σ' ένα μπολ λίγο αλεύρι και λίγο νερό και τα ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μία-μία τις αγκινάρες και αφαιρούμε όλα τα σκληρά φύλλα.

Κόβουμε το επάνω μέρος της αγκινάρας και το κοτσάνι της (πρέπει να μείνει η βάση της, γιατί εκεί είναι τα φύλλα τρυφερά).

Στη συνέχεια με ένα κουτάλι αφαιρούμε όλο το εσωτερικό.

Τρίβουμε την αγκινάρα με ένα λεμόνι και τη βάζουμε στο μπολ με το αλευρόνερο, για να μη μαυρίσει.

Έπειτα ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν.

Κόβουμε τα κουκιά στη μέση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε και τον αρακά και ρίχνουμε μία κούπα καυτό νερό.

Κατόπιν παίρνουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε επάνω από όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνουμε πασπαλίζοντας τον άνηθο και το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 με 60 λεπτά (δεν το ανακατεύουμε καθόλου).

 Τέλος αφού βράσει, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

 Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγα κλωναράκια μάραθο στο φαγητό μας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας