Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Μια διαφορετική συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Νόστιμες κρέπες με ανθότυρο και μέλι. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Ο συνδυασμός του ανθότυρου με το μέλι θα απογειώσει την γεύση. Δοκιμάστε τες και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 10 - 12 κρέπες
- 250 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. κονιάκ
- Μισό φλ.τσ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και ξεφλουδισμένα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Λίγο βούτυρο λιωμένο, για το ψήσιμο
- Μέλι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, λιώνουμε καλά το ανθότυρο με πιρούνι.
Το αναμειγνύουμε, με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στην συνέχεια, γεμίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας από μείγμα, την κάθε κρέπα.
Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου.
Τέλος, τις βγάζουμε, τις σερβίρουμε χλιαρές ή κρύες και τις περιχύνετε με το μέλι.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να περιχύσουμε την κρέπα με σιρόπι πέρα από μέλι.
Άλλες συνταγές
- Εύκολη ζύμη για κρέπες, δοκιμασμένη συνταγή!
- Tηγανίτες με καρύδια, σουσάμι και μέλι, όπως στην Κρήτη
- Κρέπες γλυκιές
- Κρέπες ονειρεμένες, με την πιο εύκολη συνταγή!