Γέμιση για γαλοπούλα με ξινόμηλα και κάστανα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε μια διαφορετική γέμιση για τη γαλοπούλα σας; Με ξινόμηλα και κάστανα φτιάχνετε εύκολα μια νόστιμη και γλυκιά γέμιση. Η συνταγή αυτή φτάνει για γαλοπούλα γύρω στα 4 κιλά. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 750 γρ. κιμάς
  • 2 μεγάλα ξινόμηλα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ. ρύζι καλά βρασμένο
  • 10 κάστανα ψημένα, καθαρισμένα και κομμένα
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ολόκληρα
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο.

Προσθέτουμε τον κιμά, τον τσιγαρίζουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό κότας και μισό φλιτζάνι νερό.

Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Όταν το μείγμα κρυώσει προσθέτουμε τα ξινόμηλα, το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το κουκουνάρι και το μπαγιάτικο ψωμί.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Αν πρόκειται να γεμίσουμε τη γαλοπούλα, η γέμιση είναι έτοιμη τώρα.

Γεμίζουμε τη γαλοπούλα (κοιλιά και κοιλότητα λαιμού), γυρίζουμε το δέρμα από πάνω και το ράβουμε.

Αν θέλουμε να την φτιάξουμε ξεχωριστά, βάζουμε όλη τη γέμιση σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράζει σκεπασμένη για 45 λεπτά.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το υγρό που έχει βγάλει η γαλοπούλα που ψήνουμε.

Τέλος, βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει για άλλα 20 με 30 λεπτά.

Η γέμιση είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Επειδή δεν έχει πολλά υγρά, αν γίνει στην κατσαρόλα χρειάζεται πολύ προσοχή γιατί αρπάζει εύκολα.
  • Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας