Παντζαροσαλάτα με σκορδαλιά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Τι θα λέγατε να φτιάξετε μια σαλάτα με αξεπέραστη γεύση που θα απογειώσει το τραπέζι σας; Η παντζαροσαλάτα με σκορδαλιά είναι η τοπ χειμωνιάτικη επιλογή. Συνοδεύει τέλεια ψαρικά αλλά και κρεατικά. Τρώγεται ευχάριστα ζεστή αλλά και κρύα. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • Αλάτι
  • Κρόκοι από 2 αυγά
  • 8 - 10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
  • 8 κ.σ. ξίδι
  • 1 κιλό παντζάρια
  • Μισό κιλό πατάτες, βρασμένες
  • Πιπέρι
  • 6 σκ. σκόρδο, ξυσμένες στον τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ετοιμάζουμε τα παντζάρια.

Τα πλένουμε, τα βάζουμε σε κρύο νερό με ξύδι και αλάτι και τα βράζουμε.

Όταν βράσουν τα παντζάρια καθαρίζουμε την φλούδα τους και τα κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας.

Χτυπάμε το ξύδι και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε με αυτό τα παντζάρια.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τη σκορδαλιά.

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες.

Τις περνάμε από τον μύλο των χορταρικών.

Κατόπιν βάζουμε στο μίξερ τις λιωμένες πατάτες και τις χτυπάμε 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξίδι, το καρύδι, το αλάτι και το πιπέρι, τους κρόκους των αυγών και ρίχνουμε λίγο - λίγο το ελαιόλαδο.

Τέλος, τ’ αφήνουμε για λίγο να δουλευτούν όλα μαζί και η σκορδαλιά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Τα φύλλα των παντζαριών πρέπει να βράζονται χωριστά.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας